Novice

12. Elektrofest uspešno izpeljan kljub dežju

13, September, 2024

V četrtek, 12. 9. 2024 smo na Elektroinštitutu Milan Vidmar skupaj z dijaki in našimi strokovnjaki poglobljeno raziskovali strele – naravni pojav, ki očara s svojo močjo. Spoznali so, kako strele nastajajo, kako jih lahko spremljamo in kakšne učinke imajo na naše okolje in infrastrukturo. Dijaki so bili seznanjeni z vsemi aplikacijami, ki jih ponuja sistem Scalar – Sistem za avtomatsko lokalizacijo atmosferskih razelektritev.

Festivala elektroenergetike se je tudi tokrat udeležilo več kot 300 srednješolcev, ki so na preostalih treh delavnicah virtualno spoznali zagon in delovanje jedrske elektrarne, izmenično in enosmerno napetost, delovanje transformatorja ter priložnosti na področju rabe navidezne resničnosti pri vzdrževanju elektroenergetskega sistema.

Letošnji Elektrofest smo na EIMV v sodelovanju z ELES d.o.o., Univerzo v Ljubljani, Fakulteto za elektrotehniko in Gen energijo d.o.o. organizirali že 12. leto. Festival je dogodek, ki mlade navdušuje nad svetom elektrotehnike in energetike, zato se veselimo že prihodnjega.

Vse objave

20

prisotnosti na mednarodnih trgih

75

let raziskovalno-razvojne dejavnosti

80

strokovnjakov

3

akreditirani laboratoriji

6

specializiranih oddelkov

15000

enot knjižničnega gradiva

2600

izdelanih strokovnih študij

15

aktivnih sodelovanj v domačih in tujih organizacijah